Monday, October 12, 2015

Set Tom Yam & Set Pulut Kuning – berkongsi rezeki dengan 0- anak yatim & warga emas















Set Tom Yam & Set Pulut Kuning – berkongsi rezeki dengan 0- anak yatim & warga emas

Alhamdulillah, Program kelolaan Komuniti Amal Taiping (KaT) minggu lepas telah disumbangkan oleh seorang Hamba Allah Taiping berupa set Nasi Puteh, Tom Yam, Telur Dadar,Ikan Kering, Sambal Belacan Timun & Tembikai pada Khamis 8 Oktober 2015 (disediakan oleh Caterrer Cargaz Café Meela on Wheels, 017 7301 0161 Sdr. Rafaie.

Sekeluarga Hamba Allah lagi semperna kelahiran cahaya puteri sulong mereka (Eisya Nurcinta) turut berkongsi rezeki set Pulut Kuning, Gulai Ayam Kentang, Bihun Goreng Telur Mata dan Kuih pada Ahad 11 Oktober 2015 (disediakan oleh Wan Catering, 017 439 3734 Kak Atun).

Semoga diberkati-Nya amalan dan dimurahkan-Nya rezeki penyumbang-penyumbang melalui KaT ini.

Program Berkongsi Rezeki 4 Rumah Amal (90 penghuni).

Rumah-rumah amal/kebajikan tersebut ialah:

 i. Tafiz Anak Yatim & Miskin Amal Nur Qaseh Kpg Perwira Kmtg (35 penghuni),
ii. Kediaman Cahaya Ain Bgn Serai (15 penghuni),
iii. Rumah Warga Emas (P) Al Ikhlas Rozy  Kpg Ekspo Kmtg  (25 penghuni) &
iv. Rumah warga Emas (L) Aminur Ain Kpg Ekspo Kmtg (15 penghuni) (15 penghuni)

Jumlah sumbangan atau penghantaran makanan ataupun hari tidak ditetapkan. Mereka yang ingin menyumbang boleh menghubungi Penyelaras Komuniti Amal Taiping (KaT) - Lukman Wan Mat Daud 019 558 2626 whatsapp/sms

Tuan/puan juga dialu-alukan untuk menyumbang terus / berhubung terus dengan rumah-rumah kebajikan ini.

(i) Pn Ain, Kediaman Cahaya Ain Bagan Serai 016-504 9564
(ii) Pn Rozi, Rumah Al Ikhlas Rozy Ekspo Kamunting 019-578 7650
(iii) En Rustam, Rumah Amirul Ain Ekspo Kamunting 014-241 0021
(iv) En Roslan, Asrama Tafiz Kpg Perwira, Kamunting 012-543 0322


*Komuniti Amal Taiping (KaT) bukanlah persatuan. KaT adalah gabungan individu sebagai pengantaraan amal. KaT tidak mewakili dan tidak terikat dengan mana-mana rumah kebajikan, persatuan atau NGO

No comments:

Post a Comment