Monday, May 04, 2015

Program Sedekah Ramadan Berkongsi Rezeki Sahur & Iftar Anak Yatim & Miskin, Anak Tafiz dan Warga Emas Ramadan 1436 (2015)
Program Sedekah Ramadan Berkongsi Rezeki Sahur & Iftar Anak Yatim & Miskin, Anak Tafiz dan Warga Emas Ramadan  1436 (2015)

Ramadan tiba lagi. Seperti di tahun-tahun lepas, Komuniti Amal Taiping (KaT) akan mengadakan Program Sedekah Ramadan Berkongsi Rezeki Sahur & Iftar Anak Yatim & Miskin, Anak Tafiz dan Warga Emas Ramadan  1436 (2015) dengan 4 buah rumah amal iaitu (i) Anak Yatim/Miskin Tafiz Nur Qaseh Kpg Perwira Kamunting, (ii) Anak Yatim/Miskin Kediaman Cahaya Ain Bgn Serai, (iii) Warga Emas (P) Nur Aaida Ekspo Kmtg dan (iv) Warga Emas (L) Aminur Ain Ekspo Kmtg.

Untuk bersama beramal, boleh whatsapp Penyelaras Komuniti Amal Taping (KaT), Lukman Wan Mat Daud 019 558 2626

"Sesiapa yang menjamu makanan untuk berbuka bagi orang yang berpuasa, pahalanya sama seperti pahala orang berpuasa, iaitu pahala orang berpuasa yang tidak dikurangkan walau sedikit". (HR al-Tirmizi)

“Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.”

(HR. Tirmidzi)

1 comment:

Jalal boy said...

Assalamaualaim WBT dan Salam Sejahtera

Satu perkongsian artikel menarik menegenai sedekah. Jemput ke blog saya untuk membaca mengenai Kelebihan Sedekah di Bulan Ramadhan Jalalboy