Tuesday, March 30, 2010

Brunei lebih takut laknat Allah

Harian Metro 24 Mac 2010

6 comments:

angel_baik said...

alhamdulillah... seronok baca.. pinjam keratan nie yer.. nak share dgn yg lain...

lukmanw@gmail.com said...

Dipersilakan.

Teruja sungguh semasa saya di Brunei Disember 2009 lalu. Pergi sahaja ke mana-mana tempat lawatan (seperti Muzium) pekerja wanitanya semua menutup aurat. Suasana malamnya tiada kelipan lampu dari papan tanda pusat hiburan. Paling membanggakan saya dimaklumkan semua masjid di Brunei berhawa dinggin.

Lukmanw

angel_baik said...

brunei mmg berada dlm my top list country to visits... dah lama dah tingin nak pergi sana..

sy rasa mcm tu negara tu sgt misteri, kurang promosi, tapi sangat berisi... teringn nak jejak kan kaki kat sana...

aku mama chami said...

itulah yang dikatakan bumi islam.

lukmanw@gmail.com said...

Angel Baik

Saya terima beberapa email mengenai pengembaraan/perjalanan mereka merentas Brunei (dari Kuching ke Kota Kinabalu) melalui jalan darat (sama ada kenderaan sendiri - kereta/motor ataupun bas). Teruja juga saya hendak berbuat demikian.

Lukmanw

lukmanw@gmail.com said...

Salam "Aku Mama Chami"

Slmt ziarah blog OKOB ini.

Kenapa saya tak boleh post comment dlm blog Puan PA.

Lukmanw