Puri di Restoran Nasi Kandar Mohd Kasim Taiping
Saya mengemari masakan India dan “melatih” diri saya untuk
mengambil diet hi-fiber dan tanpa gula. Antara makanan pilihan ialah Capati dan
Susu Kambing (atau Susu Lembu). Sudah pasti saya memilih Susu Segar!
Saya juga kadang-kala memilih Tosei atau Puri. Masalahnya
terutama Puri, ianya terlalu berminyak.
Setakat ini kalau hendak makan Puri, saya memilih di Restoran
Nasi Kandar Mohd Kasim Taiping atau di Bistro Mohammad.
Di kedua-dua restoran ini juga, saya pastikan Puri mestilah dihidang
semasa panas dan mestikan dikeringkan minyaknya.
Selain dari kuah standardnya iaitu Sayur Kentang, saya
sering juga minta kuah tambah sama ada Dalca atau Sadirn.
Bagaimanapun untuk suasana lebih selesa, saya memilih untuk
menikmati Puri di Restoran Nasi Kandar Mohd Kasim Taiping bersebelahan Sekolah
Convent Kota dan berhadapan Wakaf atau Tapak Pasar Tani Taiping.
http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment