Tuesday, April 14, 2015










Kerabu Mangga tabur Ikan Bilis Goreng

Saya bukanlah seorang cerewet tentang makanan. Tetapi ada kalanya saya mahukan “kesempurnaan” dari segi condiment (bukan bahan asas). Sebagai contoh, kalau Mee Kari, saya mahukan condiment iaitu bahan tambah (accessories?) yang pelbagai dan banyak seperti tauhu, cucur, terong, kacang panjang, dan lain-lain lagi.

Begitu juga Kerabu Mangga! Saya cuba pastikan Kerabu Mangga yang saya order ada ditabur dengan Ikan Bilis Goreng (walaupun sudah ada Udang Kering) dan Bawang Goreng serta dilapik dengan Daun Salad.

Bukan itu sahaja Ikan Bilis Goreng dan Bawang Goreng ini mesti ranggup! Begitu juga Daun Salad mesti fresh, ranggup dan tidak layu (lungnyai!).

http://orangkecilorangbesar.blogspot.com

No comments: