Wednesday, February 18, 2015

Mee Kari yang banyak “condiment” !






Mee Kari yang banyak “condiment” !

Citarasa saya Mee Kari mesti ada banyak "condiment" nya. Dari maneka bebola ikan dan sayuran seperti kacang panjang, bendi dan terung.

Malah saya pernah order kuah Mee Kari (tanpa mee) dengan condimen ini sahaja.

Lokasi R&R Rawang Selatan

Tips dari seorang Food Reviewer terkenal yang saya kenali. Jika nak tahu sedap atau tidak Mee Kari itu, tengok "sisa" bekas yang dimakan orang dengan ciri-ciri berikut-

1. Kuah bersisa hingga buntut mangkuk atau terus licin
2. Kuah terpercik keluar mangkuk
3. Ada mee atau tauge terpercik keluar
4. Baju pemakan (bahagian dada) comot dengan kuah kari
5. Bibir pemakan berminyak dan comot



http://orangkecilorangbesar.blogspot.com

No comments: